Ukraina

//Ukraina
Ukraina2019-04-01T21:03:51+00:00

Filadelfiakirken og Open Heart

Fra Ukraina meldes det om en kald og tøff vinter. Dette kombinert med mye fattigdom og dårlige boforhold fører til mye lidelser. I krigsområdene har dette blitt ekstremt tøft.

I 2016 fylte vi nesten en trailer i juni, og var med på å fylle opp en annen i november. Etter besøket der nede i mai 2016 har vi nok blitt enda mer innstilt på å øke innsatsen, både med klær og med penger.

I 2017 fylte vi nesten en trailer med klær, sko sengetøy og leker. I tillegg sendte vi 25 m3 i november. Nå er lagret i kjelleren fullere enn noen gang, og dette er fordi vi har fått veldig mye klær fra kjeden Floyd. Dette er vi veldig takknemlig for. I mai reiste 6 stykker fra Filadelfia til Ukraina sammen med Halvard Hasseløy. For å se på arbeidet som drives der.

I 2018 leverte vi ca 150 m3, og vi har også kjøpt inn 2 brakker som brukes til lager.
Vi ønsker klær, skotøy, sengetøy , madrasser, leker og sykler. Klær og sengetøy må være rent.
Vi er takknemlig om dere kan støtte oss med kr. 50- pr. sekk til transport.

Open Heart som vi støtter drives av Halvard Hasseløy og ble startet for 25 år siden. De jobber i Ukraina sammen med menigheter og myndigheter der nede og deler hver dag ut 4000 varme måltider til barn. I tillegg kjører det 3 trailere fra Norge hver måned med klær, sko og annet nødhjelpsutstyr.

De har 360 ansatte der nede, de fleste på deltid. På sommeren arrangeres det barneleire for 2000 foreldreløse og vanskeligstilte barn. De har også barnehjem, dagsentre og rehabiliteringssentre. I tillegg deles det ut matpakker gjennom kirker og menigheter.

Vil du vite mer om Open Hearth går du inn på www.openheart.no

24 – 26 Mai blir hovedinnsamling.
Frem til denne starter kan det leveres inn på Filadelfia alle torsdager fra 17.00 – 19.00.

Kontaktpersoner:

Vidar Omsland, 911 64 253