Ukraina

Ukraina2020-10-28T16:20:50+00:00

Filadelfiakirken og Open Heart

Filadelfiakirken og Open Heart 2020

Det er ca 12 år siden vi ble med på å hjelpe Open Heart med arbeidet i Ukraina. Dette arbeidet har vokst og de siste årene har vi levert ca 1,5 trailer pr. år med klær, sko, sengetøy, leker og noen sykler. Dette året nærmer vi oss nok 2 trailere.

2 ganger har noen fra oss vært med nedover for å se på arbeidet. I våres skulle en gruppe på 7 stykker nedover men dette ble det ikke noe av pga. korona.

Arbeidet er spredt ut over hele landet med dagsenter , kontakter med kirker og menigheter. Videre ett barnehjem og to senter for rusmisbrukere.

Det er mange sterke inntrykk. Noe av det som gjorde ett stort inntrykk er hvor velorganisert det er med matutdeling, matservering til barn, utdeling av klær og besøk i hjemmene.

Det andre er fattigdommen. Hvor elendig folk bor og hvor lite de har å leve av.

Open Heart som vi støtter drives av Halvard Hasseløy og ble startet for 25 år siden. De jobber i Ukraina sammen med menigheter og myndigheter der nede og deler hver dag ut 4000 varme måltider til barn. I tillegg kjører det 2-3 trailere fra Norge hver måned med klær, sko og annet nødhjelpsutstyr.

De har 360 ansatte der nede, de fleste på deltid. På sommeren arrangeres det barneleire for 2000 foreldreløse og vanskeligstilte barn. De har også barnehjem, dagsenter og rehabiliteringssentre. I tillegg deles det ut matpakker gjennom kirker og menigheter.

Vil du vite mer om Open Hearth går du inn på www.openheart.no

Vi har nå mottak på torsdager kl. 17.00 – 19.00 på Filadelfia frem til 10. desember.

Oppstart 2021 blir 04. Februar.

Vi ønsker klær, skotøy, sengetøy , madrasser og leker. Klær og sengetøy må være rent.
Vi er takknemlig om dere kan støtte oss med kr. 50- pr. sekk til transport.

Sykler og vogner må dere kontakte oss om først, da det nå er nødhjelp som har prioritet.

Takk for at dere er med og hjelper.

Kontaktpersoner:

Vidar Omsland, 911 64 253