Alphakurs

//Alphakurs
Alphakurs2016-12-08T12:25:47+00:00

Alphakurs

Filadelfiakirken i Holmestrand har arrangert en rekke Alphakurs de siste 15 årene. Vi har hatt ordinære Alphakurs, Ungdoms-alphakurs, «Betakurs» (som en oppfølger til Alpha), og nå sist: Felles Alphakurs, der vi har samarbeidet med Den Norske Kirke.

Hva er Alphakurs?

I Alpha er det anledning til å utforske den kristne tro i et åpent og avslappende miljø. Alpha består av 10 ukentlige samlinger. Her underviser og samtaler vi rundt viktige spørsmål, som for eksempel ”Hva er meningen med livet?», ”Finnes det en Gud?” og ”Hva skjer egentlig etter døden?». En kurskveld starter alltid med god mat og hyggelig prat.  Så fortsetter vi med et underholdningsinnslag og kanskje en god Alphahistorie. Så har vi en kort undervisning med ulike temaer. Deretter går vi i gruppene, som består av 8-10 personer ledet av gruppeleder.

Midtveis i kurset reiser vi på en weekend der vi får bedre tid sammen. Temaet for weekenden er alltid ”Den Hellige Ånd”. Dette er et spennende tema, men også vanskelig for mange, så her trenger vi tid. Mange framhever weekenden som det beste de opplever gjennom Alphakurset. Her blir ofte bibelhistorie og teori omgjort til noe som er levende og virkelighetsnært.

Hvem er Alphakurset for?

Alpha er for ALLE. Terskelen er lav, det oppleves vennlig og vi har det moro sammen. De som har vært kristne hele livet, får en ny og spennende opplevelse, får «frisket opp troen» og kanskje oppdager nye ting i livet med Gud. De som aldri har vært særlig mye på møter og gudstjenester får kanskje svar på spørsmål de har gått og lurt på.

Når startes neste Alphakurs?

Vi satser på å komme i gang med et nytt Alphakurs høsten 2017. Oppdatering vil komme fortløpende på hjemmesida vår.

Mer informasjon om alphakurs kan du også  finne på www.alphakurs.no

Leder for Alphakurs i Filadelfiakirken Holmestrand er Trygve Bore